logo Kaptein tweewielers
Review: Etxeondo arm- en beenstukken

Etxeondo (spreek uit: etsjondo) is een kledingmerk uit het Baskenland. Een echt familiebedrijf, net als Kaptein, die alles in hun eigen fabriek in Spanje maakt. Dit doen ze al sinds 1976 en er zijn heel wat profrenners die graag hun kleding dragen.

Deze arm- en beenstukken van het merk Etxeondo zijn zo gemaakt dat ze perfect op je lichaam aansluiten. In de knie en elleboog holte zitten ze wat strakker en aan de buitenkant van de knie en elleboog vormen ze goed om het gewricht. Je hebt dus een linker en rechter exemplaar voor zowel de arm- als beenstukken.

Afgelopen weken heb ik ze vaak gebruikt. Zodra de temperatuur onder de 15 graden duikt is het lekker om ze te dragen. Afhankelijk van het type activiteit gebruik ik ze tot ongeveer 5 graden.

Tijdens het MTB-en kan je namelijk prima met arm- en beenstukken rijden tot zo’n 5 graden. Het is een explosieve inspanning dus je lichaam wordt goed warm. Hetzelfde geldt voor een rondje cyclocross. Als je gaat gravellen dan kom je soms op wat meer open stukken, dus dan ga je wellicht wat sneller naar een winterbroek. Datzelfde geldt uiteraard voor wielrennen.

In dit blog lees je meer over het gebruik van laagjes. Deze Etxeondo arm- en beenstukken horen zeker tot je standaard outfit!

Hiervoor reed ik altijd met de meer vormloze arm- en beenstukken van andere merken. Ik moet zeggen dat het strak passende van Etxeondo me erg goed bevalt. De gebreide stof zit lekker en sluit overal mooi aan. Enig minpuntje is dat de beenstukken tijdens explosieve inspanningen (dus veel staan – zitten) wat afzakken. Een rubber grip aan de binnenkant zou dat wellicht verhelpen. Naast dat ze lekker zitten zien ze er ook nog eens mooi uit met geborduurde logo’s. De armstukken kosten €29,- en de beenstukken €35,-. Scherp geprijsd voor kwalitatief hoogwaardige kleding van Etxeondo!

Deze Etxeondo Luze beenwarmers en Etxeondo Goxo armwarmers scoren wat minder op wind- en waterdichtheid. Hiervoor zou je de Etxeondo Ibai arm- en beenstukken kunnen aanschaffen.

Beste klant,

Je bent van harte welkom in onze winkel en werkplaats. We vragen je wel om onze regels te respecteren:

  • Maximaal 1 klant tegelijkertijd in de werkplaats en maximaal 3 klanten tegelijkertijd in de winkel. Is de deur gesloten? Wacht dan buiten totdat je aan de beurt bent.
  • Kom je voor de werkplaats? Neem dan de ingang op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op! Je kunt op dit moment niet langskomen met je fiets zonder afspraak. Bel ons om een reparatie in te plannen.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand en blijf achter de balie. Heb respect voor ons personeel en voor jezelf! Let’s stay healthy!!
  • We accepteren alleen nog maar PIN betalingen en geen contant geld.

We proberen ons serviceniveau hoog te houden, maar het gaat waarschijnlijk in sommige gevallen niet lukken zoals jullie van ons gewend zijn. We doen ons best lieve mensen!!

Groeten Team Kaptein

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear customer,

You are welcome in our shop and workshop, but we ask you kindly to respect our rules:

  • Maximum 1 customer at the same time in the workshop and maximum 3 customers at the same time in the store. Is the door closed? Then wait outside until it's your turn.
  • Are you coming for the workshop? Then take the entrance at Rhijnvis Feithstraat 49. Please note! At this time you cannot come by with your bike without an appointment. Call us to schedule a repair.
  • Please keep 1.5 meters distance and stay behind the counter. Respect our staff and yourself! Let's stay healthy!!
  • We only accept PIN payments and no cash.

We try to keep our service level high, but in some cases it can be somewhat less than expected. We try our best for you lovely people!!

Regards Team Kaptein