logo Kaptein tweewielers
Merken

Merken

Net als Kaptein Tweewielers kunnen de merken die we voeren trots zijn op hun lange geschiedenis. Hieronder stellen de verschillende merken zich kort aan je voor. Voor meer informatie over de producten zien we je graag in winkel!

Specialized is al sinds 1974 actief in de fietsindustrie. Het is het merk met de grootste innovatiekracht en maakt kwalitatief hoogwaardige sportieve fietsen. Vandaar dat we al meer dan 20 jaar samenwerken met Specialized. We hebben een enorm goede relatie met dit merk opgebouwd en service en kwaliteit normen zijn super hoog. Ook de designs en het lakwerk zijn van uitzonderlijke kwaliteit. De profploegen die op Specialized rijden: Bora-Hansgrohe en Deceuninck-Quick Step

Onze Italiaanse parel. Bianchi heeft al ervaring met het bouwen van fietsen vanaf 1885. De kleur celeste is hun trademark en er gaan verschillende verhalen hoe deze kleur is ontstaan. Het mooiste verhaal is dat de oprichter Edoardo Bianchi een fiets maakte voor de Italiaanse koningin die goed bij haar kleur ogen paste. Hoe dan ook, het zijn kwaliteitsfietsen waar onze Nederlandse ploeg Team Jumbo Visma mooie successen boekt

Kona is een Canadees merk waar we veel liefde voor hebben. Ze zijn een kleiner merk dan Specialized en Bianchi maar ze zijn heel vooruitstrevend in hun fietsen. Zo waren zij een van de eerste merken die met een gravelbike op de markt kwamen. Het is een mooie aanvulling op ons assortiment omdat ze fietsen maken die bij andere merken niet voorkomen.

Agu staat voor Alkmaarse Groothandel Unie. Een Nederlands bedrijf dat groot is geworden in regenkleding, maar ondertussen twee keer in het prof peloton te zien is geweest. Eerst bij Panasonic in 1984 en nu bij Jumbo Visma. De kleding heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding!

Etxeondo (spreek uit: etsjondo) is een kledingmerk uit het Baskenland. Een echt familiebedrijf die alles in hun eigen fabriek in Spanje maakt. Altijd aanwezig in het prof peloton met onder andere Sunweb en nu CCC. Vooral geliefd door hun uitmuntende zeem kwaliteit.

Soigneren kan je leren. En met deze gave sokken van Sockeloen zit dat wel snor. Opgericht door Jasper Ockeloen himself. In leuke prints verkrijgbaar en in allerlei hoogtes. Onze Kaptein sokken zijn ook van Sockeloen.

Opgericht door de zoon van Mike Sinyard, de oprichter van Specialized. We gebruiken hun hoogwaardige stuurlinten om je racer af te maken. Te gekke designs met bijpassende bidonhouders.

Van Mavic hebben we zowel wielen, kleding als schoenen in ons assortiment. Het merk timmert de laatste jaren hard aan de weg en maakt kwalitatief hoogwaardige producten.

Fizik heeft een breed assortiment aan producten. Bij Kaptein hebben we alleen hun schoenen beschikbaar voor zowel race als MTB.

Begonnen in 1998 door twee oud wielrenners. Een Nederlands bedrijf voor fiets accessoires. Ze hebben perfecte producten voor een goede prijs. 

Wahoo is een relatieve nieuwkomer in de wereld van fietscomputers en trainers, maar inmiddels niet meer weg te denken! De producten kenmerken zich door design en gebruiksgemak.

Opgericht door Shozaburo Shimano in 1921. Een Japans bedrijf wat al bijna 100 jaar fietscomponenten maakt. Een groot deel van de fietsen die we verkopen zijn afgemonteerd met Shimano groepsets.

SRAM is in 1987 begonnen met de introductie van de grip shifter. Sindsdien heeft het een turbulente groei doorgemaakt. Ook door overname van merken als Rockshox, Avid, Trutativ, Zipp en Quarq. Groot geworden in de MTB wereld, maar inmiddels ook hele mooie en innovatieve race groepsets.

Opgericht in 1994 in Spanje door twee fietsvrienden, een engineer en een rechter. Rotor startte een revolutie door ovale bladen op de markt te brengen. Tegenwoordig niet alleen producent van aandrijving systemen, maar ook complete groepsets.

Afkomstig uit de motorcross en vooral door Peter Sagan bekend geworden in de wielersport. Mooie hippe brillen!

Onze werkplaats is open, winkelen op afspraak!

Winkelen kan gelukkig weer! Onze werkplaats is ook geopend voor reparaties en onderhoud. Je kan je fiets afgeven op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op: we werken uitsluitend op afspraak.

Our workshop is open, shopping on appointment!

Fortunately, shopping is possible again! Our workshop is also open for repairs and maintenance. You can drop off your bike at Rhijnvis Feithstraat 49. Pay attention: we work on appointment only.