logo Kaptein tweewielers
Bike fitting

Bike fitting

Een centimeter kan het verschil zijn tussen hard en zacht, tussen afzien en genieten, tussen twijfel en zekerheid.

Een bike fitting is allang niet meer iets wat alleen de pro’s doen. En of je nou een topmodel of een instapper koopt: we zorgen dat je optimaal gebruik kunt maken van je kracht. We zorgen dat alle energie ook daadwerkelijk op het asfalt terecht komt en dat je lekker op je fiets zit. 

In 2-3 uur, gebruik makend van de Retül technologie van Specialized, zorgen wij dat je nooit meer hoeft te twijfelen over of je nou wel goed zit. We passen niet alleen de verhoudingen op je fiets aan op alle punten, maar nemen ook bijvoorbeeld schoenpedalen en zadel mee. Je staat versteld over op hoeveel manieren je een fiets kunt aanpassen aan jouw specifieke situatie.  We bieden de volgende mogelijkheden:

TijdPrijs
Retül Bike fit2-3 uur€ 275,-
Bike set-up1 uur€ 120,-
Zadelhoogte bepaling15 minuten€ 15,-
Zadelmeting15 minuten€ 15,-
Schoenplaatjes afstellen15 minuten€ 25,-

Lees wat klanten van onze bikefitting diensten vinden:

Daan Kahmann:
Een bike fit bij Kaptein is een echte game changer. Ik zit nu veel comfortabeler op de fiets. Ik heb geen schouder- en nekpijn meer door te ver te reiken en ik voel me veel krachtiger op de fiets. Ze hebben echt hele diepgaande kennis en ze geven algemeen objectief advies in plaats van te proberen alle producten die in de winkel verkrijgbaar zijn te upsellen. Op mijn verzoek hebben ze me nieuwe schoenen aanbevolen, in combinatie met zolen en daardoor meer steun in de schoen. Dit heeft mijn manier van trappen enorm verbeterd. Ik kan deze bikefit aan iedere wielrenner ten zeerste aanbevelen, van amateur tot serieuze racer. Het is de investering 100% waard!

Andrew Valette
Heel erg bedankt voor de bike fit van gisteren. Ik ben ’s avonds nog even gaan fietsen en kon het verschil in efficiency en snelheid niet geloven! Nieuwe wattage en snelheid nummers op m’n scherm!

Stefan Bolt
Als je denkt dat je na al die jaren perfect op de fiets zit. Think again. Je lijf verandert ook. Een periodieke fitting is cruciaal om lekker en efficiënt op je fiets te zitten

Seroj de Graaf:
“Ben een paar jaar geleden begonnen met fietsen, maar kreeg altijd zadelpijn en pijn in mijn knieën en schouders bij tochten langer dan 80km. Heb een volledige bike fit laten doen. Jeffrey heeft mij zeer vakkundig geholpen en geadviseerd. Twee weken geleden ben ik in 3 dagen van Londen naar Parijs zonder klachten gefietst. Alle kwalen zijn verholpen. Ik kan het iedereen aanraden, want je fiets zal niet alleen prettiger rijden, maar je leert ook nog eens veel over je eigen lichaam en houding.”

Wim Meijer:
“Nadat ik ergens anders een nieuwe fiets had aangeschaft kreeg ik tijdens het fietsen vrij snel last van gevoelloosheid in mijn scrotum. Zadel verstellen hielp niet en ik kwam er met de fietsenverkoper niet uit. Op advies van een kennis ben ik bij Kaptein terechtgekomen. Daar ben ik zeer vakkundig geholpen door middel van een zadelmeting. Het bleek dat ik een heel ander zadel nodig had. Ze hebben het direct gemonteerd en nu heb ik nergens meer last van. Fijn dat er nog echte vakmensen zijn.”

Martin Beers:
“Na de bikefit meteen een rondje gereden en tot dusver helemaal super. Voelt meteen goed als ik op mijn racefiets stap en zowaar wat PR’s op een aantal segmenten aangescherpt.”

Beste klant,

Je bent van harte welkom in onze winkel en werkplaats. We vragen je wel om onze regels te respecteren:

  • Maximaal 1 klant tegelijkertijd in de werkplaats en maximaal 3 klanten tegelijkertijd in de winkel. Is de deur gesloten? Wacht dan buiten totdat je aan de beurt bent.
  • Kom je voor de werkplaats? Neem dan de ingang op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op! Je kunt op dit moment niet langskomen met je fiets zonder afspraak. Bel ons om een reparatie in te plannen.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand en blijf achter de balie. Heb respect voor ons personeel en voor jezelf! Let’s stay healthy!!
  • We accepteren alleen nog maar PIN betalingen en geen contant geld.

We proberen ons serviceniveau hoog te houden, maar het gaat waarschijnlijk in sommige gevallen niet lukken zoals jullie van ons gewend zijn. We doen ons best lieve mensen!!

Groeten Team Kaptein

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear customer,

You are welcome in our shop and workshop, but we ask you kindly to respect our rules:

  • Maximum 1 customer at the same time in the workshop and maximum 3 customers at the same time in the store. Is the door closed? Then wait outside until it's your turn.
  • Are you coming for the workshop? Then take the entrance at Rhijnvis Feithstraat 49. Please note! At this time you cannot come by with your bike without an appointment. Call us to schedule a repair.
  • Please keep 1.5 meters distance and stay behind the counter. Respect our staff and yourself! Let's stay healthy!!
  • We only accept PIN payments and no cash.

We try to keep our service level high, but in some cases it can be somewhat less than expected. We try our best for you lovely people!!

Regards Team Kaptein