logo Kaptein tweewielers
Geschiedenis

Geschiedenis

Kaptein Tweewielers is een familiebedrijf met een rijke historie. Hieronder staan de hoogtepunten uit de geschiedenis van Kaptein.

1972

Het begin

Peter Goudswaard, geboren en getogen Amsterdammer, start in loondienst bij van Rossum. Ze verkopen bromfietsen en voeren reparaties hieraan uit. Het bedrijf heeft twee winkels, op de Rozengracht en de Overtoom.

1978

Zelfstandig

Peter neemt samen met een collega de zaak over. Na een paar goede jaren gaat de zaak na zo’n 5 jaar helaas failliet.

1983

Kaptein Tweewielers

In dit jaar gaat Peter zelfstandig verder onder naam van Kaptein Tweewielers. Dit was de voormalige naam van het bedrijf waar hij in 1972 ging werken. Ook wel bekend van de Kaptein mobylette bromfietsen. Kaptein is op dat moment gevestigd op de Overtoom 528 en doet vooral verkoop en reparaties aan stadsfietsen. Spatborden wit verven, […]

1985

Mountainbikes

Via een klant uit de winkel importeert Kaptein als een van de eerste in Nederland mountainbikes. “Wat moet je met zo’n fiets?” is een veelgehoorde vraag. “Is dit een crossfiets voor volwassenen?”. Maar Peter ziet de potentie en de vraag neemt toe.

1986

Specialized MTB

In dit jaar is er de kennismaking met Specialized mountainbikes. Van Herwerden uit Voorburg was destijds de importeur van dit merk. Peter gaat wekelijks langs om fietsen op te halen.

1988

Trek

Het merk Trek wordt geïntroduceerd in de winkel. Ondertussen willen steeds meer klanten ook op de weg rijden met hun MTB, terwijl een deel vooral in de bossen blijft rijden. De MTB’s worden steeds meer custom opgebouwd: slicks, ander zadel, verende vork en vooral heel veel felle kleuren! Klikpedalen bestonden nog niet, maar gewoon bandjes […]

1999

Kaptein verhuist

Verhuizing naar Overtoom 488. Er kwam concurrentie aan de overkant en Peter wilde niet de hele dag uitzicht op deze concurrent. De nieuwe locatie bood ook meer ruimte en een tramhalte voor de deur. Het oude pand bleef wel in beheer en werd een fietsenstalling. Daarvoor was het een combinatie van winkel, werkplaats en stalling.

2004

Specialisatie

Naast MTB’s worden er steeds meer racefietsen verkocht. De focus van de winkel en werkplaats verschuift dus langzaam maar zeker naar racefietsen.

2011

Kaptein FixMeisters

Tijdens de zomer van dit jaar wordt voor het eerst Tour du Jour opgenomen op het terrein van de Westergasfabriek. Kaptein opent later dat jaar een Fixie pop-up store in het Westerpark onder de naam Kaptein Fixmeisters.

2012

FixMeister verhuist

In dit jaar verhuist de Fixie winkel naar de Rhijnvis Feithstraat 49. Op deze manier zijn de twee locaties dichtbij elkaar en verbonden aan de achterkant van de panden met een gemeenschappelijke tuin. Dit zorgt weer voor extra ruimte en uitbreidingsmogelijkheden.

2014

Verdere specialisatie

Nog meer focus op racefietsen en MTB’s. Er wordt dan ook besloten te stoppen met Kaptein Fixmeisters. Inmiddels stappen steeds meer vrouwen op de racefiets. De winkel in de Rhijnvis Feithstraat wordt omgebouwd en fungeert als uitbreiding van de winkel op de Overtoom, maar wel met een focus op dames met specifieke kleding en racefietsen.

2015

Bikefitting

Kaptein start met bikefitting diensten om de klanten zo goed mogelijk op de fiets te zetten.

2016

Vader op zoon

Peter is al een tijdje aan het afbouwen en zijn zoon Jeffrey staat in de startblokken om Kaptein over te nemen. Hij wil graag vernieuwen en de winkel een moderne en gezellige uitstraling geven. In de winter wordt er begonnen aan een grootschalige verbouwing op de Overtoom.  

2018

Kaptein is groeiende

Kaptein is hard groeiende en al snel blijkt de winkel op de Overtoom toch te klein. De werkplaats is ook nog steeds achterin de winkel te vinden. Er wordt besloten om de werkplaats naar de Rhijnvis Feithstraat te verplaatsen, zodat zowel de winkel als de werkplaats verder kunnen groeien.

Beste klant,

Je bent van harte welkom in onze winkel en werkplaats. We vragen je wel om onze regels te respecteren:

  • Maximaal 1 klant tegelijkertijd in de werkplaats en maximaal 3 klanten tegelijkertijd in de winkel. Is de deur gesloten? Wacht dan buiten totdat je aan de beurt bent.
  • Kom je voor de werkplaats? Neem dan de ingang op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op! Je kunt op dit moment niet langskomen met je fiets zonder afspraak. Bel ons om een reparatie in te plannen.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand en blijf achter de balie. Heb respect voor ons personeel en voor jezelf! Let’s stay healthy!!
  • We accepteren alleen nog maar PIN betalingen en geen contant geld.

We proberen ons serviceniveau hoog te houden, maar het gaat waarschijnlijk in sommige gevallen niet lukken zoals jullie van ons gewend zijn. We doen ons best lieve mensen!!

Groeten Team Kaptein

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear customer,

You are welcome in our shop and workshop, but we ask you kindly to respect our rules:

  • Maximum 1 customer at the same time in the workshop and maximum 3 customers at the same time in the store. Is the door closed? Then wait outside until it's your turn.
  • Are you coming for the workshop? Then take the entrance at Rhijnvis Feithstraat 49. Please note! At this time you cannot come by with your bike without an appointment. Call us to schedule a repair.
  • Please keep 1.5 meters distance and stay behind the counter. Respect our staff and yourself! Let's stay healthy!!
  • We only accept PIN payments and no cash.

We try to keep our service level high, but in some cases it can be somewhat less than expected. We try our best for you lovely people!!

Regards Team Kaptein