logo Kaptein tweewielers
Wielerkleding in het najaar

Het wielerseizoen wordt steeds langer. Met de juiste kleding kan je prima doorrijden in de herfst en winter. Maar wat is nu de juiste kleding? Wat je draagt tijdens het fietsen is altijd persoonlijk, de een heeft het nu eenmaal sneller koud dan de ander. Toch zijn er enkele handige richtlijnen voor wieleroutfits bij verschillende temperaturen.

10 – 15 graden
De tijd van korte mouwen en een korte broek is voorbij zodra de temperatuur onder de 15 graden komt. Dit is namelijk slecht voor je spieren en gewrichten. Een korte broek kan dan gecombineerd worden met beenstukken en warmere sokken. Bij regen of wind zijn overschoenen comfortabel en zorgen voor extra warmte. Op het bovenlichaam zijn laagjes belangrijk. Een ondershirt (zweetshirt), en een jersey met lange mouwen of korte mouwen en armstukken. Bij wind en regen gebruik je uiteraard een regenjack of een bodywarmer.

5 – 10 graden
Bij temperaturen onder de 10 graden is een goed jack of een warme jersey met windproof-shell essentieel. Een ondershirt en winterjersey met winddichte en waterafstotende materialen of een ondershirt, lange mouwen thermo en korte mouwen jersey kunnen je warm houden bij deze temperaturen. De verschillende lagen op je lichaam zorgen voor isolatie en bieden de mogelijkheid nog iets uit te trekken mocht het toch te warm zijn.

Voor het onderlichaam is een lange bibtight in de meeste gevallen nodig. Hierbij kun je denken aan tights met extra isolatie op de knie en broeken met bepaalde windstoppende of waterafstotende materialen. Bij deze temperaturen zijn overschoenen aan te raden. Tijdens de ritten in regen houden waterdichte overschoenen veel warmte vast, bij droog weer kunnen winddichte overschoenen voldoende zijn. Voor de handen zijn dunne lange handschoenen aan te raden. Een dunne muts onder de helm, of een Buff in de nek houden het hoofd warm bij de koudere, soms ijzige wind.

Minder dan 5 graden
Daalt de temperatuur tot rond of onder het vriespunt? Dan ga je sowieso voor 1 of 2 ondershirts en een winterjersey. Dikkere winterhandschoenen, een muts onder de helm en een Buff om de nek zijn ook aan te raden. Qua broek draag je een warme, gevoerde winterbroek met windstoppende of waterafstotende materialen. Als het echt koud wordt kan je eventueel nog beenstukken onder je broek dragen. Ook hier is meerdere laagjes het advies. Om je voeten warm te houden zijn winter race- of MTB schoenen heel fijn. Hier kan je ook nog overschoenen overheen trekken.

Tot slot
Weet je niet welke kledingstukken jij nodig hebt tijdens een rit? Trek laagjes aan. Je kunt het beter iets te warm hebben dan te koud. Met laagjes kun je altijd iets uitrekken. Arm-, en beenstukken, een regenjas, body of windjack zijn makkelijk in je achterzak te stoppen. Bij donker- of slecht weer is het belangrijk goed zichtbaar te zijn. Draag bij voorkeur Hivis (High Visisbility) materialen.

Kom bij ons langs voor uitgebreid kledingadvies en een breed aanbod van Etxeondo, Agu en GribGrab.

Beste klant,

Je bent van harte welkom in onze winkel en werkplaats. We vragen je wel om onze regels te respecteren:

  • Maximaal 1 klant tegelijkertijd in de werkplaats en maximaal 3 klanten tegelijkertijd in de winkel. Is de deur gesloten? Wacht dan buiten totdat je aan de beurt bent.
  • Kom je voor de werkplaats? Neem dan de ingang op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op! Je kunt op dit moment niet langskomen met je fiets zonder afspraak. Bel ons om een reparatie in te plannen.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand en blijf achter de balie. Heb respect voor ons personeel en voor jezelf! Let’s stay healthy!!
  • We accepteren alleen nog maar PIN betalingen en geen contant geld.

We proberen ons serviceniveau hoog te houden, maar het gaat waarschijnlijk in sommige gevallen niet lukken zoals jullie van ons gewend zijn. We doen ons best lieve mensen!!

Groeten Team Kaptein

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear customer,

You are welcome in our shop and workshop, but we ask you kindly to respect our rules:

  • Maximum 1 customer at the same time in the workshop and maximum 3 customers at the same time in the store. Is the door closed? Then wait outside until it's your turn.
  • Are you coming for the workshop? Then take the entrance at Rhijnvis Feithstraat 49. Please note! At this time you cannot come by with your bike without an appointment. Call us to schedule a repair.
  • Please keep 1.5 meters distance and stay behind the counter. Respect our staff and yourself! Let's stay healthy!!
  • We only accept PIN payments and no cash.

We try to keep our service level high, but in some cases it can be somewhat less than expected. We try our best for you lovely people!!

Regards Team Kaptein