logo Kaptein tweewielers
Route – Jisp

Deze route gaat richting het Noorden vanaf Kaptein. Zoals altijd is de pont achter het Centraal Station een handige meetingpoint.

Je pakt de Buiksloterweg pont direct naar de overkant. Daarna volg je de route langs het Noord-Hollands kanaal. Let op, want bij het eerste kleine bruggetje dat je over rijdt, ga je direct links. Hier ligt een prachtig smal paadje dat kronkelt tussen de weilanden. Twee aan twee rijden is niet aan te raden want het is echt smal.

De route vervolgt zich een stukje door Landsmeer waarna je het Twiske in rijdt. Ook dit is een prachtig pad met veel groen. Na het Twiske rijden we de Zuiderweg op. Na de golfbanen links te hebben gehad vervolgt de weg onder de A7 door. Rechts ligt dan het trainings complex van voetbalclub AZ.

Je steekt de weg over richting een prachtige dijk. Links kun je de Zaanse Schans van een afstandje zien. De weg kronkelt wat verder waarna er aan de rechterkant een klein bruggetje ligt. Deze ga je over en er volgt een smal paadje van gravel. Aan het einde sla je rechtsaf over de Oosteinde. Een lange rechte weg die uit klinkertjes bestaat leidt je dan richting Jisp. Een prachtig oud dorpje met mooie huizen, bootjesverhuur en een oude kerk.

Je rijdt verder richting Purmerend. Een klein stukje door de stad maar de route rijdt lekker door. Vanaf Purmerend volgt weer een smal fietspad langs een dijkje. Op de Purmerdijk pak je het bruggetje rechts richting Overleek. Je bent al een aardig stuk op weg maar heb je trek in iets zoets? Er zijn heerlijke taartjes verkrijgbaar bij theetuin Overleek.

Hierna leidt de weg verder richting Broek in Waterland. Een heel fraai dorpje met veel houten huisjes. Kijk er maar even rond want het is er heel mooi! Het laatste deel van de route gaat langs de Broekervaart. Grappig is dat de mensen die in de woonboten aan de overkant wonen alleen met hun eigen trekpontje thuis kunnen komen. Uiteindelijk kom je weer langs het Noord-Hollands kanaal uit die je weer richting de pont leidt. Ik vind dit altijd een van de mooiste rondjes bij ons uit de buurt. Veel plezier!!

Beste klant,

Je bent van harte welkom in onze winkel en werkplaats. We vragen je wel om onze regels te respecteren:

  • Maximaal 1 klant tegelijkertijd in de werkplaats en maximaal 3 klanten tegelijkertijd in de winkel. Is de deur gesloten? Wacht dan buiten totdat je aan de beurt bent.
  • Kom je voor de werkplaats? Neem dan de ingang op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op! Je kunt op dit moment niet langskomen met je fiets zonder afspraak. Bel ons om een reparatie in te plannen.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand en blijf achter de balie. Heb respect voor ons personeel en voor jezelf! Let’s stay healthy!!
  • We accepteren alleen nog maar PIN betalingen en geen contant geld.

We proberen ons serviceniveau hoog te houden, maar het gaat waarschijnlijk in sommige gevallen niet lukken zoals jullie van ons gewend zijn. We doen ons best lieve mensen!!

Groeten Team Kaptein

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear customer,

You are welcome in our shop and workshop, but we ask you kindly to respect our rules:

  • Maximum 1 customer at the same time in the workshop and maximum 3 customers at the same time in the store. Is the door closed? Then wait outside until it's your turn.
  • Are you coming for the workshop? Then take the entrance at Rhijnvis Feithstraat 49. Please note! At this time you cannot come by with your bike without an appointment. Call us to schedule a repair.
  • Please keep 1.5 meters distance and stay behind the counter. Respect our staff and yourself! Let's stay healthy!!
  • We only accept PIN payments and no cash.

We try to keep our service level high, but in some cases it can be somewhat less than expected. We try our best for you lovely people!!

Regards Team Kaptein