logo Kaptein tweewielers
Route – Jisp

Deze route gaat richting het Noorden vanaf Kaptein. Zoals altijd is de pont achter het Centraal Station een handige meetingpoint.

Je pakt de Buiksloterweg pont direct naar de overkant. Daarna volg je de route langs het Noord-Hollands kanaal. Let op, want bij het eerste kleine bruggetje dat je over rijdt, ga je direct links. Hier ligt een prachtig smal paadje dat kronkelt tussen de weilanden. Twee aan twee rijden is niet aan te raden want het is echt smal.

De route vervolgt zich een stukje door Landsmeer waarna je het Twiske in rijdt. Ook dit is een prachtig pad met veel groen. Na het Twiske rijden we de Zuiderweg op. Na de golfbanen links te hebben gehad vervolgt de weg onder de A7 door. Rechts ligt dan het trainings complex van voetbalclub AZ.

Je steekt de weg over richting een prachtige dijk. Links kun je de Zaanse Schans van een afstandje zien. De weg kronkelt wat verder waarna er aan de rechterkant een klein bruggetje ligt. Deze ga je over en er volgt een smal paadje van gravel. Aan het einde sla je rechtsaf over de Oosteinde. Een lange rechte weg die uit klinkertjes bestaat leidt je dan richting Jisp. Een prachtig oud dorpje met mooie huizen, bootjesverhuur en een oude kerk.

Je rijdt verder richting Purmerend. Een klein stukje door de stad maar de route rijdt lekker door. Vanaf Purmerend volgt weer een smal fietspad langs een dijkje. Op de Purmerdijk pak je het bruggetje rechts richting Overleek. Je bent al een aardig stuk op weg maar heb je trek in iets zoets? Er zijn heerlijke taartjes verkrijgbaar bij theetuin Overleek.

Hierna leidt de weg verder richting Broek in Waterland. Een heel fraai dorpje met veel houten huisjes. Kijk er maar even rond want het is er heel mooi! Het laatste deel van de route gaat langs de Broekervaart. Grappig is dat de mensen die in de woonboten aan de overkant wonen alleen met hun eigen trekpontje thuis kunnen komen. Uiteindelijk kom je weer langs het Noord-Hollands kanaal uit die je weer richting de pont leidt. Ik vind dit altijd een van de mooiste rondjes bij ons uit de buurt. Veel plezier!!

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost deze verbouwing, inrichting en verhuizing in één! Maar wat zijn we trots op het resultaat. We hebben met onze nieuwe shop echt iets unieks neergezet in Nederland.Dit willen we graag met jou vieren. En wel op vrijdag 9 juni! Op deze dag ben je van harte welkom om onze nieuwe winkel én werkplaats te bewonderen.

Deze dag staat in het teken van samen fietsen en genieten! Sluit vooral aan bij de volgende ritten:Coffee Club Ride 

  • Ongeveer 40 kilometer
  • Eén groep van 30-32 km/h gemiddeld
  • 06:30 vertrek vanaf Cafe Vrijdag
  • Koffie en klein ontbijt bij Kaptein na de rit
KCC x Etxeondo & Friends VrijMiRide 
  • Ongeveer 65 kilometer
  • Meerdere groepen met verschillende snelheden
  • 15:00 pre-ride snacks en om 15:30 vertrek vanaf Kaptein Tweewielers
  • 17:30 post-ride snacks
Om 18:00 begint het officiële openingsfeest en proosten we samen op onze nieuwe shop. Het bier staat koud, we hebben lekkere wijn in huis en uiteraard verschillende hapjes en snacks. Het feestje zal tot ongeveer 21:00 duren. Dus kom gezellig langs om dit samen met ons te vieren! Ook als je niet meefietst ben je van harte welkom.Tot vrijdag 9 juni!