logo Kaptein tweewielers
LtD with Friends

Dit jaar reden we weer mee met de Only Friends tocht. Vriend van de winkel Laurens ten Dam is daar ambassadeur van en op uitnodiging zijn we mee gegaan. Only Friends is een sportclub speciaal ingericht voor mensen met een beperking waar iedereen in een vertrouwde omgeving kan sporten. Om mee te rijden wordt inschrijfgeld betaald dat ten goede komt aan Only Friends.

Om 8.00 ’s morgens verzamelden we bij het Only Friends sportterrein in Amsterdam Noord. Na een korte briefing vertrokken de groepen om de 4 minuten voor een prachtige route van 110 km, waarvan 50 km gravel. Wij waren bij de groep van Ten Dam ingedeeld en vertrokken dus als laatst. In onze groep hadden we ook de jongens van La Machine, oud crosser Thijs Al en de hoofdredacteur van Bicycling Magazine Rens Muller. Bij Naarden begonnen de eerste onverharde stroken en het tempo werd daarmee meteen verhoogd. Geweldig om met deze groep zo door de bossen van Hilversum te crossen.

Op de helft van de route hadden we een pauze bij Restaurant het Vuursche Bos waar we een pannenkoek en cola naar binnen werkten. Leuk detail was dat in dit restaurant Gerrie Knetemann vaak te vinden was. Onze route vervolgde over de gravelpaden van het bos richting Kortenhoef waar we het asfalt weer opdoken. De groep begon zich weer te vormen en samen vervolgde we onze route terug naar Only Friends.

Daar aangekomen kregen we een heerlijk bord lasagne met een biertje. Dat ging er wel in na zo’n dag in het wiel bij een prof en ex-crosser. Na het eten was er een veiling waar allemaal toffe spullen werden verkocht. Alle opbrengsten gingen uiteraard naar Only Friends. Tenslotte werd het eindbedrag bekend gemaakt en daar werd de zaal wel even stil van. Totaal is er 22.000 euro opgehaald voor het goede doel! Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

Corona maatregelenEN

Beste klanten EN,

Het Corona virus houdt ook ons in de greep! Zolang we kunnen blijven we open, maar we vragen jullie wel om onze regels te respecteren:

  • Maximaal 1 klant tegelijkertijd in de werkplaats en maximaal 2 klanten tegelijkertijd in de winkel. Is de deur gesloten? Wacht dan buiten totdat je aan de beurt bent.
  • Kom je voor de werkplaats? Neem dan de ingang op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op! Je kunt op dit moment niet langskomen met je reparatie zonder afspraak. Bel ons om een reparatie in te plannen.
  • Bikefittingen gaan niet door tot nader bericht.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand en blijf achter de balie. Heb respect voor ons personeel en voor jezelf! Let’s stay healthy!!
  • We accepteren alleen nog maar PIN betalingen en geen contant geld.

We proberen ons serviceniveau hoog te houden, maar het gaat waarschijnlijk in sommige gevallen niet lukken zoals jullie van ons gewend zijn. We doen ons best lieve mensen!!

Groeten Team Kaptein