logo Kaptein tweewielers
LtD with Friends

Dit jaar reden we weer mee met de Only Friends tocht. Vriend van de winkel Laurens ten Dam is daar ambassadeur van en op uitnodiging zijn we mee gegaan. Only Friends is een sportclub speciaal ingericht voor mensen met een beperking waar iedereen in een vertrouwde omgeving kan sporten. Om mee te rijden wordt inschrijfgeld betaald dat ten goede komt aan Only Friends.

Om 8.00 ’s morgens verzamelden we bij het Only Friends sportterrein in Amsterdam Noord. Na een korte briefing vertrokken de groepen om de 4 minuten voor een prachtige route van 110 km, waarvan 50 km gravel. Wij waren bij de groep van Ten Dam ingedeeld en vertrokken dus als laatst. In onze groep hadden we ook de jongens van La Machine, oud crosser Thijs Al en de hoofdredacteur van Bicycling Magazine Rens Muller. Bij Naarden begonnen de eerste onverharde stroken en het tempo werd daarmee meteen verhoogd. Geweldig om met deze groep zo door de bossen van Hilversum te crossen.

Op de helft van de route hadden we een pauze bij Restaurant het Vuursche Bos waar we een pannenkoek en cola naar binnen werkten. Leuk detail was dat in dit restaurant Gerrie Knetemann vaak te vinden was. Onze route vervolgde over de gravelpaden van het bos richting Kortenhoef waar we het asfalt weer opdoken. De groep begon zich weer te vormen en samen vervolgde we onze route terug naar Only Friends.

Daar aangekomen kregen we een heerlijk bord lasagne met een biertje. Dat ging er wel in na zo’n dag in het wiel bij een prof en ex-crosser. Na het eten was er een veiling waar allemaal toffe spullen werden verkocht. Alle opbrengsten gingen uiteraard naar Only Friends. Tenslotte werd het eindbedrag bekend gemaakt en daar werd de zaal wel even stil van. Totaal is er 22.000 euro opgehaald voor het goede doel! Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!