logo Kaptein tweewielers
Route – Hoep

Rondje Ronde Hoep. Een klassieker onder wielrenners. Door vele geliefd vanwege het mooie polderlandschap. Door sommige gehaat, omdat bijna elke wielrenner dit rondje kent en dus ook rijdt.

Via het Olympisch stadion waar in 1979 voor het laatst het WK baanwielrennen werd georganiseerd gaat de route richting de A10. We blijven aan de noordkant hiervan en rijden via het Beatrixpark en het fietspad langs de A10 richting de Amstel.

Eenmaal aan de Amstel waan je je meteen in het groen. Langs dit stuk staan prachtige huizen. Het rondje Ronde Hoep begint in Ouderkerk aan de Amstel, een pittoresk plaatsje. Daar aangekomen kan je de Hoep linksom of rechtsom rijden. Wij rijden de Hoep tegen de klok in. Mocht je mee willen dingen in het klassement van een van de vele Strava segmenten rij de Hoep dan met de klok mee. Let wel op en hou je aan de verkeersregels, want het is smal met op sommige stukken blinde bochten.

We volgen de Amstel verder naar het Zuiden totdat we bij een zijtak van de Amstel komen: de Oude Waver. Sinds 1819 vormt deze rivier de grens tussen de provincies van Noord-Holland en Utrecht.

Via de oostkant van de Hoep komen we weer terug in Ouderkerk aan de Amstel. Tijd voor koffie? Dat kan gezellig bij Restaurant De Oude Smidse of Brasserie Paardenburg. Hierna gaan we via de oostkant van Amstel terug naar Amsterdam. Daar doen we nog een beetje sightseeing door de Pijp en het Museumkwartier. Have fun!