logo Kaptein tweewielers
Route – Hoep

Rondje Ronde Hoep. Een klassieker onder wielrenners. Door vele geliefd vanwege het mooie polderlandschap. Door sommige gehaat, omdat bijna elke wielrenner dit rondje kent en dus ook rijdt.

Via het Olympisch stadion waar in 1979 voor het laatst het WK baanwielrennen werd georganiseerd gaat de route richting de A10. We blijven aan de noordkant hiervan en rijden via het Beatrixpark en het fietspad langs de A10 richting de Amstel.

Eenmaal aan de Amstel waan je je meteen in het groen. Langs dit stuk staan prachtige huizen. Het rondje Ronde Hoep begint in Ouderkerk aan de Amstel, een pittoresk plaatsje. Daar aangekomen kan je de Hoep linksom of rechtsom rijden. Wij rijden de Hoep tegen de klok in. Mocht je mee willen dingen in het klassement van een van de vele Strava segmenten rij de Hoep dan met de klok mee. Let wel op en hou je aan de verkeersregels, want het is smal met op sommige stukken blinde bochten.

We volgen de Amstel verder naar het Zuiden totdat we bij een zijtak van de Amstel komen: de Oude Waver. Sinds 1819 vormt deze rivier de grens tussen de provincies van Noord-Holland en Utrecht.

Via de oostkant van de Hoep komen we weer terug in Ouderkerk aan de Amstel. Tijd voor koffie? Dat kan gezellig bij Restaurant De Oude Smidse of Brasserie Paardenburg. Hierna gaan we via de oostkant van Amstel terug naar Amsterdam. Daar doen we nog een beetje sightseeing door de Pijp en het Museumkwartier. Have fun!

Beste klant,

Je bent van harte welkom in onze winkel en werkplaats. We vragen je wel om onze regels te respecteren:

  • Maximaal 1 klant tegelijkertijd in de werkplaats en maximaal 3 klanten tegelijkertijd in de winkel. Is de deur gesloten? Wacht dan buiten totdat je aan de beurt bent.
  • Kom je voor de werkplaats? Neem dan de ingang op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op! Je kunt op dit moment niet langskomen met je fiets zonder afspraak. Bel ons om een reparatie in te plannen.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand en blijf achter de balie. Heb respect voor ons personeel en voor jezelf! Let’s stay healthy!!
  • We accepteren alleen nog maar PIN betalingen en geen contant geld.

We proberen ons serviceniveau hoog te houden, maar het gaat waarschijnlijk in sommige gevallen niet lukken zoals jullie van ons gewend zijn. We doen ons best lieve mensen!!

Groeten Team Kaptein

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear customer,

You are welcome in our shop and workshop, but we ask you kindly to respect our rules:

  • Maximum 1 customer at the same time in the workshop and maximum 3 customers at the same time in the store. Is the door closed? Then wait outside until it's your turn.
  • Are you coming for the workshop? Then take the entrance at Rhijnvis Feithstraat 49. Please note! At this time you cannot come by with your bike without an appointment. Call us to schedule a repair.
  • Please keep 1.5 meters distance and stay behind the counter. Respect our staff and yourself! Let's stay healthy!!
  • We only accept PIN payments and no cash.

We try to keep our service level high, but in some cases it can be somewhat less than expected. We try our best for you lovely people!!

Regards Team Kaptein