logo Kaptein tweewielers
Route – Hoep

Rondje Ronde Hoep. Een klassieker onder wielrenners. Door vele geliefd vanwege het mooie polderlandschap. Door sommige gehaat, omdat bijna elke wielrenner dit rondje kent en dus ook rijdt.

Via het Olympisch stadion waar in 1979 voor het laatst het WK baanwielrennen werd georganiseerd gaat de route richting de A10. We blijven aan de noordkant hiervan en rijden via het Beatrixpark en het fietspad langs de A10 richting de Amstel.

Eenmaal aan de Amstel waan je je meteen in het groen. Langs dit stuk staan prachtige huizen. Het rondje Ronde Hoep begint in Ouderkerk aan de Amstel, een pittoresk plaatsje. Daar aangekomen kan je de Hoep linksom of rechtsom rijden. Wij rijden de Hoep tegen de klok in. Mocht je mee willen dingen in het klassement van een van de vele Strava segmenten rij de Hoep dan met de klok mee. Let wel op en hou je aan de verkeersregels, want het is smal met op sommige stukken blinde bochten.

We volgen de Amstel verder naar het Zuiden totdat we bij een zijtak van de Amstel komen: de Oude Waver. Sinds 1819 vormt deze rivier de grens tussen de provincies van Noord-Holland en Utrecht.

Via de oostkant van de Hoep komen we weer terug in Ouderkerk aan de Amstel. Tijd voor koffie? Dat kan gezellig bij Restaurant De Oude Smidse of Brasserie Paardenburg. Hierna gaan we via de oostkant van Amstel terug naar Amsterdam. Daar doen we nog een beetje sightseeing door de Pijp en het Museumkwartier. Have fun!

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost deze verbouwing, inrichting en verhuizing in één! Maar wat zijn we trots op het resultaat. We hebben met onze nieuwe shop echt iets unieks neergezet in Nederland.Dit willen we graag met jou vieren. En wel op vrijdag 9 juni! Op deze dag ben je van harte welkom om onze nieuwe winkel én werkplaats te bewonderen.

Deze dag staat in het teken van samen fietsen en genieten! Sluit vooral aan bij de volgende ritten:Coffee Club Ride 

  • Ongeveer 40 kilometer
  • Eén groep van 30-32 km/h gemiddeld
  • 06:30 vertrek vanaf Cafe Vrijdag
  • Koffie en klein ontbijt bij Kaptein na de rit
KCC x Etxeondo & Friends VrijMiRide 
  • Ongeveer 65 kilometer
  • Meerdere groepen met verschillende snelheden
  • 15:00 pre-ride snacks en om 15:30 vertrek vanaf Kaptein Tweewielers
  • 17:30 post-ride snacks
Om 18:00 begint het officiële openingsfeest en proosten we samen op onze nieuwe shop. Het bier staat koud, we hebben lekkere wijn in huis en uiteraard verschillende hapjes en snacks. Het feestje zal tot ongeveer 21:00 duren. Dus kom gezellig langs om dit samen met ons te vieren! Ook als je niet meefietst ben je van harte welkom.Tot vrijdag 9 juni!