logo Kaptein tweewielers
Route – Dijkjes

Dit is een mooie sightseeing route. Je komt over smalle en soms onoverzichtelijke paden. Supermooi, maar wel opletten dus. Deze route is niet echt geschikt voor hardrijders.

Voor deze route pak je eerst de pont bij het Centraal Station. Via het Twiske rij je richting het westen door Oostzaan en Zaandam richting Assendelft.

Langs de Zeedijk vind je een oude buskruitmagazijn uit 1895. Dit maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed). Dit is overigens ook een mooie route die binnenkort op ons blog komt.

Bij het Uitgeestermeer aangekomen kun je linksaf de haven in naar het restaurant Havenrijk. Hier kun je onder het genot van een bakje koffie en appeltaart de watersport sfeer opsnuiven. De route gaat verder over een smal pad langs het meer dat uiteindelijk uitkomt bij een oude molen. Deze molen heet de Woudaap en is gebouwd in 1651.

Hierna ga je door Wormerveer waarna je weer langs prachtig Hollands landschap je weg vervolgt richting Ilpendam. Je kunt je nauwelijks voorstellen hoeveel water je tijdens deze route tegenkomt.

Het laatste water wat je met de pont oversteekt is het IJ. Via het centrum van Amsterdam terug naar Kaptein Tweewielers op de Overtoom. Veel plezier met deze prachtige route!

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost deze verbouwing, inrichting en verhuizing in één! Maar wat zijn we trots op het resultaat. We hebben met onze nieuwe shop echt iets unieks neergezet in Nederland.Dit willen we graag met jou vieren. En wel op vrijdag 9 juni! Op deze dag ben je van harte welkom om onze nieuwe winkel én werkplaats te bewonderen.

Deze dag staat in het teken van samen fietsen en genieten! Sluit vooral aan bij de volgende ritten:Coffee Club Ride 

  • Ongeveer 40 kilometer
  • Eén groep van 30-32 km/h gemiddeld
  • 06:30 vertrek vanaf Cafe Vrijdag
  • Koffie en klein ontbijt bij Kaptein na de rit
KCC x Etxeondo & Friends VrijMiRide 
  • Ongeveer 65 kilometer
  • Meerdere groepen met verschillende snelheden
  • 15:00 pre-ride snacks en om 15:30 vertrek vanaf Kaptein Tweewielers
  • 17:30 post-ride snacks
Om 18:00 begint het officiële openingsfeest en proosten we samen op onze nieuwe shop. Het bier staat koud, we hebben lekkere wijn in huis en uiteraard verschillende hapjes en snacks. Het feestje zal tot ongeveer 21:00 duren. Dus kom gezellig langs om dit samen met ons te vieren! Ook als je niet meefietst ben je van harte welkom.Tot vrijdag 9 juni!