logo Kaptein tweewielers
Amsterdamse Cross Competitie

Zondag 13 oktober was het zover: de start van de Amsterdamse Cross Competitie! Om te kunnen meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie moet je lid zijn van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én een KNWU Basislidmaatschap of een KNWU Licentie hebben. Het is jammer dat ze geen funklasse meer hebben. Daarom ben ik toch maar lid geworden van Wielervereniging H.S.V. De Kampioen. Het nieuwe beleid werpt dus wel z’n vruchten af voor wielerverenigingen. Startnummer in the pocket!

De volgende stap was materiaalkeuze. Ga ik op m’n gravelbike of MTB? De weergoden waren niet heel gunstig gestemd. De eerste 2 weken van oktober kwam het met bakken uit de hemel. Locatie van de eerste cross is traditioneel in Nieuwveen. Na zoveel regen leek het meer op een ondergelopen weiland voor een ijsbaan dan op een cross parcours. Dus besloot ik op mijn MTB te gaan. Met vaste vork en S-Works Ground Control banden erop. Deze grove noppen zouden de modder wel moeten afvoeren. Het parcours was echter zo modderig dat zelfs deze banden helemaal volliepen. Na de eerste ronde was mijn fiets denk ik twee keer zo zwaar.

Cross

Al met al had ik een redelijke start en de eerste twee rondes kwam ik nog goed vooruit. Daarna werd het steeds zwaarder. De combinatie van modder, klimmetjes, rennen en scherpe bochten vereisen een goede techniek, explosiviteit en stuurmanskunst. Ik had al veel respect voor mannen als Mathieu van de Poel en Wout van Aert, maar dat is na deze ervaring alleen maar groter geworden!

Dat het zwaar was voor mens en materiaal bleek ook wel uit het aantal DNF. Ongeveer 30 van de 80 deelnemers in de categorie 45- reden de bijna 1 uur durende wedstrijd niet uit. Zelf eindigde ik op een eervolle 39ste plaats. Niet slecht voor een eerste deelname 😉

Net als het mountainbiken en gravellen heeft deze discipline wel mijn hart gestolen. De funfactor is vele malen groter dan op de weg. Het afzien ook…dus de ideale herfst en winter training! Tot de volgende cross!

Beste klant,

Je bent van harte welkom in onze winkel en werkplaats. We vragen je wel om onze regels te respecteren:

  • Maximaal 1 klant tegelijkertijd in de werkplaats en maximaal 3 klanten tegelijkertijd in de winkel. Is de deur gesloten? Wacht dan buiten totdat je aan de beurt bent.
  • Kom je voor de werkplaats? Neem dan de ingang op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op! Je kunt op dit moment niet langskomen met je fiets zonder afspraak. Bel ons om een reparatie in te plannen.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand en blijf achter de balie. Heb respect voor ons personeel en voor jezelf! Let’s stay healthy!!
  • We accepteren alleen nog maar PIN betalingen en geen contant geld.

We proberen ons serviceniveau hoog te houden, maar het gaat waarschijnlijk in sommige gevallen niet lukken zoals jullie van ons gewend zijn. We doen ons best lieve mensen!!

Groeten Team Kaptein

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear customer,

You are welcome in our shop and workshop, but we ask you kindly to respect our rules:

  • Maximum 1 customer at the same time in the workshop and maximum 3 customers at the same time in the store. Is the door closed? Then wait outside until it's your turn.
  • Are you coming for the workshop? Then take the entrance at Rhijnvis Feithstraat 49. Please note! At this time you cannot come by with your bike without an appointment. Call us to schedule a repair.
  • Please keep 1.5 meters distance and stay behind the counter. Respect our staff and yourself! Let's stay healthy!!
  • We only accept PIN payments and no cash.

We try to keep our service level high, but in some cases it can be somewhat less than expected. We try our best for you lovely people!!

Regards Team Kaptein