logo Kaptein tweewielers
Amsterdamse Cross Competitie

Zondag 13 oktober was het zover: de start van de Amsterdamse Cross Competitie! Om te kunnen meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie moet je lid zijn van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én een KNWU Basislidmaatschap of een KNWU Licentie hebben. Het is jammer dat ze geen funklasse meer hebben. Daarom ben ik toch maar lid geworden van Wielervereniging H.S.V. De Kampioen. Het nieuwe beleid werpt dus wel z’n vruchten af voor wielerverenigingen. Startnummer in the pocket!

De volgende stap was materiaalkeuze. Ga ik op m’n gravelbike of MTB? De weergoden waren niet heel gunstig gestemd. De eerste 2 weken van oktober kwam het met bakken uit de hemel. Locatie van de eerste cross is traditioneel in Nieuwveen. Na zoveel regen leek het meer op een ondergelopen weiland voor een ijsbaan dan op een cross parcours. Dus besloot ik op mijn MTB te gaan. Met vaste vork en S-Works Ground Control banden erop. Deze grove noppen zouden de modder wel moeten afvoeren. Het parcours was echter zo modderig dat zelfs deze banden helemaal volliepen. Na de eerste ronde was mijn fiets denk ik twee keer zo zwaar.

Cross

Al met al had ik een redelijke start en de eerste twee rondes kwam ik nog goed vooruit. Daarna werd het steeds zwaarder. De combinatie van modder, klimmetjes, rennen en scherpe bochten vereisen een goede techniek, explosiviteit en stuurmanskunst. Ik had al veel respect voor mannen als Mathieu van de Poel en Wout van Aert, maar dat is na deze ervaring alleen maar groter geworden!

Dat het zwaar was voor mens en materiaal bleek ook wel uit het aantal DNF. Ongeveer 30 van de 80 deelnemers in de categorie 45- reden de bijna 1 uur durende wedstrijd niet uit. Zelf eindigde ik op een eervolle 39ste plaats. Niet slecht voor een eerste deelname 😉

Net als het mountainbiken en gravellen heeft deze discipline wel mijn hart gestolen. De funfactor is vele malen groter dan op de weg. Het afzien ook…dus de ideale herfst en winter training! Tot de volgende cross!

Corona maatregelenEN

Beste klanten EN,

Het Corona virus houdt ook ons in de greep! Zolang we kunnen blijven we open, maar we vragen jullie wel om onze regels te respecteren:

  • Maximaal 1 klant tegelijkertijd in de werkplaats en maximaal 2 klanten tegelijkertijd in de winkel. Is de deur gesloten? Wacht dan buiten totdat je aan de beurt bent.
  • Kom je voor de werkplaats? Neem dan de ingang op de Rhijnvis Feithstraat 49. Let op! Je kunt op dit moment niet langskomen met je reparatie zonder afspraak. Bel ons om een reparatie in te plannen.
  • Bikefittingen gaan niet door tot nader bericht.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand en blijf achter de balie. Heb respect voor ons personeel en voor jezelf! Let’s stay healthy!!
  • We accepteren alleen nog maar PIN betalingen en geen contant geld.

We proberen ons serviceniveau hoog te houden, maar het gaat waarschijnlijk in sommige gevallen niet lukken zoals jullie van ons gewend zijn. We doen ons best lieve mensen!!

Groeten Team Kaptein