Squirt wax

€14.95

Product Informatie

Squirt Kettingwax: een emulsie met het hoogste bestanddeel wax. Welke een langere levensduur van ketting en cassette waarborgt. Soepeler en geluidlozer schakelen en ook na langdurig gebruik nog steeds een schone ketting (dus nooit geen vieze handen meer).

Voor een optimaal resultaat je ketting, cassette, voortandwielen en derailleurwieltjes ontvetten. Dan Squirt lube aanbrengen terwijl je de ketting draait. Verwijder de overtollige wax niet, laat het goed in alle onderdelen doordringen, hoe meer wax op je aandrijftrein, hoe beter.
Goed laten drogen en 1 x herhalen.

Algemeen

Wacht altijd tot je ketting droog is voordat je op je fiets stapt en laat na elke natte fietsrit de ketting drogen alvorens opnieuw in te smeren.
Als de ketting namelijk niet droog is, mengt het water in het smeermiddel met het water van de weg en wordt het weggespoeld...
Je zult zien dat zich wat vuil op de derailleurwieltjes, de voortandwielen en het kransje van de cassette gaat ophopen. Dit is een goed teken; Squirt heeft het vuil dus uit je ketting verwijderd ! In tegenstelling tot andere smeermiddelen heeft het geen schurende werking op je onderdelen. Het kan geen kwaad om dit te laten zitten, maar even afborstelen kan natuurlijk ook.

Waxopbouw

Na een tijdje verschijnen kleine brokjes wax tussen de openingen van de ketting; dat betekent dat er genoeg wax-opbouw is. Vanaf dat moment kan je aandrijftrein urenlange ‘hoosbuien en bagger’ aan.
En niet vergeten, je aandrijftrein nooit meer ontvetten!

Product Code: SQUK11

 

Mobile Site